Ma’China is in 1991 gestart  door René Duurkoop, Henriet van Rossum en Raymond van Melzen. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een Nederlands collectief met leden uit Den Haag, Almere en Utrecht.

Ma’China maakt een eigenzinnige cocktail van rock en funk met verrassende vleugjes van alles en nog wat. Het resultaat is een krachtige sound die zeer afwisselend en tóch herkenbaar is. De band treedt op met eigen nummers, maar op zeldzame momenten bouwen de leden van de band bekende songs om tot typische Ma’China-juweeltjes.

Ma’China heeft vier CD’s in eigen beheer uitgebracht: Departure (2015), Between a Madman (2007), 2 Fish In A Bowl (2003), See The Smoke (1999) en Life On Mars (1998). Verder maakt de band regelmatig mp3 projecten die via de eigen website te downloaden zijn.

Live moet het knallen, vindt Ma’China. Zeer positief is de frisse, enthousiaste uitstraling van de band. Ze weten hun muziek goed over te brengen op het publiek. De zanger slingert Ma’China’s maatschappelijke betrokkenheid met kracht de zaal in. De gitarist wisselt funky, percussieve partijen af met ‘walls of sound’ a la Hendrix. De tegendraadse baslijnen van de bassist zijn ritmisch en vormen een hecht samenspel met drums en gitaar. De drums zijn speels en leggen een sterk swingende basis. De toetsen ondersteunen subtiel, maar kleuren onmiskenbaar het geluid van de band.

Ma’China speelt op poppodia, festivals, in café’s. De band heeft in de loop der jaren op diverse locaties in de Randstad gespeeld, maar ook kleine tours van de Apenheul tot in Duitsland stonden op het programma.

Zo speelde Ma’China o.a. op de poppodia: Paard (Den Haag), Boerderij (Zoetermeer), Winston Kingdom (A’dam), Stairways to heaven (Utrecht), Het Kasteel (Alphen a/d Rijn) en op festivals als Open Dak, Zeeheldenfestival en Koninginneslag. Ma’China vindt optreden altijd een feestje. Live komt de band dan ook het beste tot haar recht.

Ma’China is

Vincent van Rossum (zang/toetsen)
René Duurkoop (gitaar)
Henriët van Rossum (basgitaar)
Arjen van der Ree (drums)
Thomas den Daas (percussie)